Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

naturligastegsfemmamotcancer, snö, Snöfläckar, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, vinter

Vackert som ett vykort

Det brukar ta emot att ge sig ut och springa i den mörka kalla vintern, men när snön ligger vit på gran och fur är det magiskt vackert.

Har en del att stå i hemma i kväll så jag fick pressa in en liten löprunda direkt efter jobbet. I kväll var det magiskt vackert. En minusgrad, vindstilla och snön låg vit och gnistrande på marken och träden. Det lyfte upp humöret så jag småskrattade till de gångerna jag halkade i snön. Allt kändes positivt. Just nu är jag rent allmänt inne i en väldigt positiv spiral och om pusselbitarna faller på plats hoppas jag snart kunna offentliggöra en hel del kul saker här på bloggen.

Dagens runda ökade tempot i takt med att humöret steg till allt högre höjden. Första fyra kilometerna halkade jag runt i sexminutersfart i det snöiga elljusspåret. Avslutade med tre kilometer på växelvis snöiga och snöfria cykelvägar och sprang de sista två runt 5 min/km. Hade inte pulsen stigit upp mot 175 bpm på slutet hade jag undrat om klockan spårat ur för 158 i snitt var inte så högt.

Dagens knappa sju km betyder att jag pyntar in 35 kr till i min insamling till cancerfonden. Det tickar på nu. Om jag håller den här träningsnivån kommer det att kosta mig en rejäl slant i år. kanske upp mot 7000 kronor, men det är det värt. Jag har mycket att vara tacksam mot sjukvården.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6850 m
 • Löptid: 00:39:11 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.49 km/timme
 • Tempo: 05:43 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 514 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén