naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

kyla, Löpning, mörkerlöpning, naturligastegsfemmamotcancer, regn, Vibram Fivefingers Bikila LS

Svårast tänkbara förutsättningar för Fivefingers

Alla vet att jag älskar mina Fivefingers, men de har sina brister. Man har noll skydd för tårna mot att smälla i saker. Därför är det alltid riskabelt att springa i mörker när man inte riktigt ser vad som finns framför fötterna. Det andra är vatten. När det är blött så sipprar det in vatten mellan tårna från alla håll. Är det dessutom kallt så fryser man snabbt som tusan när det är blött. Idag fick jag springa i mörker och regn i bara ett par plusgrader. Mardrömsförutsättningar.

En anledning till att jag ändå gav mig ut var nog att jag läste ett inspirerande blogg inlägg från Johan Wagner som hade varit ute och hittat glädjen i mörkret och regnet. Så jag gick ut med en positiv mental bild och tänkte ta mig ett par varv i elljusspåret, men det tog bara ett fåtal steg innan jag kände att det sipprade in kallt vatten mellan tårna. Och är det något som snabbt sänker min moral så är det att frysa om tårna. Kinderna, hakan och andra ställen kan jag klara hyggligt, men tårna är en svag punkt att frys om för när jag blir kall där tappar jag känseln och blir rädd för att sparka i och skada mig ordentligt.

När jag kom upp till elljusspåret och började springa på gruset kändes det bättre för regnet hade runnit ner i gruset så där var det inte blöta pölar. Men nu var jag inställd på att bara springa ett varv och hade gått ut ganska hårt i backarna så jag kände mig lite sliten när slutet på varvet närmade sig. Nöjde mig med ett varv och satte kosan hemåt. Det fick blev 3,8 km idag och under förutsättningarna är jag nöjd med att det blev nåt alls.

 

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3770 m
 • Löptid: 00:19:37 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.53 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 275 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén