Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

cancerfonden, Löpning, mörkerlöpning, träningsdagbok, Vibram Spyridon LS

Nära blanka fem på fyran

Jag hatar att springa i mörker, men den här årstiden finns inga alternativ i jobbveckan. Antingen får man springa i mörkret på morgonen eller på kvällen. Går man igenom min träningsdagbok hittar man nog inte fler morgonpass än vad man kan räkna på sina fingrar. Alltså fick det som vanligt bli en kvällsrunda i beckskummet.

Mina favoritskor Bikila LS börjar trasas sönder inifrån därför drog jag fram mina Spyridon LS. Kunde inte riktigt minnas varför jag inte använt dem så mycket.Det inmsåg jag när jag drog på mig dem. De är en halv storlek mindre än mina Bikila och sitter därför exakt på foten. Med ett par strumpor blir de på gränsen till små. Men va fan så illa var det väl inte tänkte jag och drog iväg utmed cykelvägen i gatljuset. Första kilometern går i svagt nedförslut och utan att direkt pressa mig gick den på 4:45. Wow, under fem med råge! Det gav mersmak och jag kände att även med ett par lite svagare kilometrar kunde jag göra en fyra på under 5 min/km i snitt idag.

Så jag försökte hålla bra fart även i den backliga andra kilometern av rundan upp mot elljusspåret. Kunde inte se klockan alls idag. Det är det mörkt och så har min syn går från över 2.0 till typ 1 på ena ögat och lite bättre än andra. Så att läsa små siffror i mörker på en svajjande arm är mission impossible, men nu när jag kom hem ser jag i loggen att jag gjorde ett bra jobb på andra kilometern som gick på 5:10. Den tredje och backigaste delen av sträckan kände jag att jag började mattas och där kunde jag bara på ihop 5:23. Som vanligt gav sista sträckan ett mentalt lyft och jag pressade mig ner till 5:01 på den sträckan. Totalt gav det ett snitt på 5:05 så jag missade dagens drömgräns på under fem med några sekunder, men det är helt ok. Jag är jättenöjd att jag både betvingade mörkret och gjorde en bra runda idag.

Nu är det bara att pynta in 30 spänn till i min tacksamhetsinsamlig till cancerfonden och gå och avnjuta lite TV ikväll.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4040 m
 • Löptid: 00:20:34 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.79 km/timme
 • Tempo: 05:05 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 293 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén