naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

cancerfonden, känsla = normal, kvällspass, Löpning, Minimalistisk löpning, mörkerlöpning, Stela vader, träningsdagbok, vadkramp, Vibram Fivefingers Bikila LS

Surgubberunda i elljus

Det blir snabbt mörkt nu så jag drog ut och sprang en runda så fort jag kom hem från jobbet. Första kilometern vågade jag springa på grusvägen vid sjön, men sen fick det bli på cykelvägar i lampsken. Efter två kilometer kom jag fram till elljusspåret. Hade lite känningar av gubbvad i båda benen och velade lite kring om jag springa direkt hem eller ta ett varv i spåret. Min vana trogen blev det ett varv i spåret. Jag vill ju köra ordentligt när jag väl masat mig ut.

Det var ett tag sedan sist, men under senare år har jag känt att respekten mot andra som går eller springer har minskat. Mountainbikers öser fram i full fart på stigar och småvägar utan hänsyn och framförhållning, men även folk med hundar och flanörer i största allmänhet tycker att det är helt vettigt att gå tre i bredd eller springa ut sina hundar över hela vägen så att man tvingas stanna upp eller springa utanför vägen. Tråkigt beteende, men att hundägare skulle bre ut sig och tvinga löpare att vika ut i skogen i ett motionsspår var dummare än jag hade väntat mig. Stötte på kvinnor i par eller grupp som flanerande med hundar i koppel kring sig. De gick och pladdrade och gjorde inte minsta notis om att det fanns de som försökte springa i motionsspåret. Kändes som att försöka springa genom Skärholmens T-central.  Inte, en gång, inte två gånger utan faktiskt tre gånger på den korta tvåkilometers slingan. Ärligt talat, vad FAN är det med folks allmänhyfs nuförtiden. Funderar på om det är dags att ta fram den starka pannlampan så att man kan blända dem till att vakna upp nästa gång eller om det var dårarnas julafton idag.

Själva löpningen gick förövrigt som normalt. Drygt sex kilometer på snitt strax under 5:30. Så det blir 30 spänn till till cancerfonden och om vaderna är med mig och inget annat strular kanske jag springer på söndag och får till den första veckan med tre pass på väldigt länge.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6340 m
 • Löptid: 00:34:37 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.99 km/timme
 • Tempo: 05:27 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 466 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén