naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

höger vadkänning, känsla = tung, Löpning, Minimalistisk löpning, morgonpass, Snötippen ToR 4km, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Kan man inte sova, kan man springa

En solid klippa som funnits i mitt liv sedan jag föddes dog igår. En sorgsen tomhet fyllde mitt sinne och fick allt att gå sakta och segt hela dagen. Gick inte bra att sova i natt heller så klockan fem gav jag upp och steg upp. Vi har en hälsoutmaning på jobbet. Jag skrev upp att jag skulle springa tre gånger i veckan. Så här långt var kontot tomt så jag tänkte att när jag ändå inte kunde sova kunde jag ut och springa.

Så ut i ottan. Det rådde totalt lugn. Daggen låg i gräset och dimslöjorna flöt runt över sjön. Det var evigheten sen jag sprang på morgonen. Det blev fyra rätt sega kilometer. Den stela knutan i höger vad var med mig hela väg och det gick allmänt segt. Fyra km i 5:40 min/km blev det. Nåja, nu är det i alla fall gjort. Ett pass avkryssat. Två kvar den här veckan.

img_5578

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4030 m
 • Löptid: 00:22:50 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.59 km/timme
 • Tempo: 05:39 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 300 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

2 Kommentarer

 1. Beklagar förlusten Andreas.

Kommentera

Tema av Anders Norén