Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, fotblåsa, höst, känsla = normal, Löpning, Minimalistisk löpning, Mountainbikedårar, pulsmätning, Södra Bergundasjön runt, solsken, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

En timme i korts

Det har ju varit lite si å så med min träning senaste veckorna. Idag var det fint väder och fanns lite tid över så jag gav mig ut för att springa en åtta. Eller skulle jag springa lite kortare? Jag velade lite om det och tänkte att känslan fick avgöra och gav mig i väg i vanliga tempot runt 5:30. Efter en kilometer kändes det sisådär så jag lugnade ner mig till 5.45. Efter en kilometer tog jag det ännu lugnare. Under tiden hade jag passerat barnfamiljer, hundrastare, pensionärer med stavgång och ett par hänsynslösa mountainbike gubbar. Man skäms över att vara man runt 40, vi är helt klart värst. Något slags komplex där man ska bevisa att man inte bara är en odugling med kalaskula. Och så mejar de på så fort de bara orkar utan att tänka ett skit på sin omgivning motionärernas ISIL.

Det fjärde kilometern vek jag av och sprang stilla på de lövtäckta stigarna i bokhultet. Skulle jag vända om eller? Bestämde mig för att springa en bit till bort mot sundet. Det kändes rätt tungt. Jag borde nog vända tänkte jag strax för fem kilometer, men jag bestämde mig för att istället hålla låg fart och ta mig runt sjön. Så jag fortsatte. Över sundetbron och halva distansen var avklarad – point of no return.

Resten av milen avverkades i fart runt 5:45. Med huvuddelen av sträckan avverkad gick som vanligt den sista biten lite snabbare. Det blev totalt 11,5 km på 1:06 och snittfart 5:48. Snittpuls på 167 bpm. Så det var en jobbig runda och det var på gränsen till att jag fick lite blåsor under framfötterna.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11470 m
 • Löptid: 01:06:28 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.35 km/timme
 • Tempo: 05:47 min/km
 • puls: 167 slag/min
           är 87% av maxpuls och 81% av HRR
 • Förbränning: 858 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén