Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = tung, pulsmätning, sol, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Nu har jag fastnat på en platå

Sen jag steg upp ur sjuksängen på avdelning 34 har utvecklingen gått spikrakt uppåt med ungefär 20% per vecka, men senast två veckorna har den trenden tyvärr brutits. Förra rundan var dock ett litet framsteg i och med att jag sprang den längsta rundan hittils, men idag var det trögt. Jag fick jobba och slita från första steget till det sista för att hålla mig i närheten av 6 min/km och pulsen steg från 160 till 175bpm under rundans gång.  Det var med den där tunga och lite “orena” känslan i lungorna hela tiden. Med stor kamp lyckades jag avverka fyra kilometer på nästan prick 23 minuter. Undrar hur det blir nästa runda.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4000 m
 • Löptid: 00:23:08 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.37 km/timme
 • Tempo: 05:47 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 292 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén