naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

En fyra i blåsten

Gav mig ut en runda i den tiogradiga blåsten. Var rädd att det skulle bli lite kallt så jag tog en långärmad tröja. Kändes bra att springa första femhundringen och efter ett par hundra meter var tempot fem blankt så jag lugnade ner mig för jag tänkte jag skulle springa sex kilometer idag. Strax för jag passerade två kilometer fick jag lite smärta i vänster hålfot så efter två ändrade jag plan och vände tillbaka. Höll mig runt sex minuter per km och det var som tidigare under runda rätt jobbig, men inte tokjobbigt vilket i princip betyder att jag ligger i närhet av 170 bpm i puls av gammal erfarenhet.

När jag kom till det svaga neförslutet med ungefär 500 meter kvar ökade jag farten och lät benen gå. Det gick fortare och fortare och sista 200 sprang på nulägets max vilket är runt 4 min/km och att pulsen åkte upp i 188 bpm. Efter operation har jag fått en konstig känsla över lungorna. Det känns som jag har ett pulsband som stramar åt fast jag inte har nåt på mig. Som snitt gick dagens fyra därför på 5:33 vilket var ett snäpp vassare än sist.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3820 m
 • Löptid: 00:21:17 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.77 km/timme
 • Tempo: 05:34 min/km
 • puls: 166 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 283 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén