Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, bokskogen, känsla = normal, Konditionsträning, sol, solsken, Vibram Fivefingers Bikila LS

Delmål 1 – till Bokskogen och hem

Tog mig en liten morronrunda nyss. Det blev ännu ett i raden av framsteg. Med lite lägre snittfart än sist så tog jag mig hela vägen fram till bokskogen innan jag vände. Så det blev en runda på 4,5 km i snittfart strax under sex minuter. Pulsen låg också stabilt runt 160 bpm idag så det var lite softar än tidigare. Nästa vecka blir det nog en liten kort sväng in i bokskogen också. Det var upplyftande. Mindre upplyftande var att trettonåringen följde med, men gav upp efter 500 meter. Fysiskt sett borde han som spelar fotboll ett par gånger i veckan utklassa mig nu(eller så är träningen så slapp att den inte ger nåt alls), men pannbenet saknas där. Finns det någon bra motivationsträning för barn så tipsa gärna.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4620 m
 • Löptid: 00:27:10 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.2 km/timme
 • Tempo: 05:52 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 346 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

2 Kommentarer

 1. M

  Det går inte att peppa trettonåringen att han peppar dig, genom att följa med dig ut och springa? Att du tycker om sällskapet och att det gör dig glad, liksom? Utan att för den skull ge dåligt samvete om han INTE vill med.
  Annars, springa där det är roligare, typ i skogen, när du har orken tillbaka för det? Köra lite “följa John” blir det ju automatiskt om man springer stig.

 2. Följa John är en bra ide. Det största problemet just nu är dock tyvärr det allmänna inställningen till allt som överhuvudtaget kräver någon insats. Varför? När man kan sitta och titta på Youtube, typ…

Kommentera

Tema av Anders Norén