Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Cancer, comeback, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Första löpstegen efter canceroperationen!

Jag under senaste veckan har jag så mått börjat jobbat och känt mig mer och mer normal. Seg lite trött, men inte så ofta illamående längre. Idag kände jag mig pigg så jag bestämde mig för att gå till verkstan för att hämta bilen efter servicen. Det är ungefär 8 km dit. Det var kyligt, men soligt så jag tog på långkallingar under joggingbyxorna, tjocktröjan och softshelljackan. Det var lite av och på med mössa och vantar. I skuggan på och i solgasset av.

sIMG_1817

Efter 700 meter när jag gick på en del av min favoritrunda mellan vitsipporna kunde jag inte låta bli att prova att springa en kort sträcka. Kändes väldigt konstigt och jag funderade hela tiden på hur stomipåsen skulle sitta fast eller hänga och slänga. Efter bara några sekunder blev jag varm eftersom jag hade en hel del kläder på mig. Jag sprang ungefär 70 meter kanske innan jag stannade. Klockan satte tempot till ungefär 6 min/km och pulsen hoppade upp i 145 bmp. Sen fortsatte jag gå.

sIMG_1820När jag hade gått knappt fyra kilometer kom jag till raksträckan där jag en gång var med på ett pass med löparklubben och sprang intervaller. Kände mig pigg och tänkte att det ju inte var så långt kvar till BurgerKing där jag planerat in mitt lunchstopp så jag gjorde ett nytt löpförsök. Nu kändes det lite mindre stelt och jag fokuserade på att lyfta höften och springa lite tekniskt rätt. Efter 100 meter började jag bli varm igen och ville inte bli någon total svetthög så jag började gå igen. Detta andra rycket blev lite tuffare än det första och jag fick upp tempot till strax under 5 min/km och pulsen åkte upp i 166 bpm. Mycket positivt besked. Nu kan jag nog planera in att försöka ta en kort springrunda. Ska bli spännande att se om det blir 500 meter, 1000 meter eller kanske ändå mer. Eftersom jag inte sprungit på länge är det nog bäst att jag tar och kör lite tåhäv och annat nu.

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 200 m
  • Löptid: 00:01:00 tim/min/sek
  • Hastighet: 12 km/timme
  • Tempo: 05:00 min/km
  • puls: 170 slag/min
             är 89% av maxpuls och 83% av HRR
  • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén