naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, Löpning, mörka moln, motion, mysbyxor, Stel vad, träningsdagbok, vadkramp

Farorna lurar överallt

Idag har det blåsigt kallt och med temp under tio plus var det ingen tvekan om att jag skulle dra på mig mysbyxorna för kvällens runda. Så ut iväg utmed sjön i femminuterstempo på span efter farliga mountainbikare.

Hade bra uppsikt framåt nu när det inte är så mycket löv kvar på buskarna – då brakade det till. Jag stelnade till av förvåning nån tiondel, sen insåg jag att det nog kom uppifrån och sprang i full sprint några steg framåt. Strax efter vände jag mig om och såg att det rasade ner en gren från ett träd bakom mig. Hade jag stått kvar hade jag nog fått den på mig. Den var inte jättestor, men den hade nog inte varit skön att få på sig.

Förr sprang jag utmed sjön i lugn helt obekymrat, idag sprang jag ängsligt som en pensionär på span efter faror både framför, bakom och ovanför mig.

Efter tre kilometer blev jag matt och trött i vänster vad. Efter fyra kilometer tröttnade jag under vänsterfoten, men jag plågade mig hem i jämn fart och avverkade dagens sex km på prick 30 minuter.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6110 m
 • Löptid: 00:30:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.91 km/timme
 • Tempo: 05:02 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 435 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén