naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, träningsanalys, Vibram Fivefingers Bikila LS

Random 10 km

Förra söndag gjorde jag mitt första långpass på länge. Det var nog inte så begåvat för sen fick jag kramp i hålfoten och sedan har den smärtan suttit i ända fram till i torsdags. Idag lyckades jag få tid till en runda. Sprang först en dryg kilometer åt ett håll. Fick fnatt efter den kilometern och drog på för att få ner klockan under 3 min/km. När löparklockan inte ville ner under tre och det kom en brant liten uppförsbacke slog jag av till normalfart. Då kom en kollega gående. Han skulle åt andra hållet och jag tyckte att eftersom jag ändå precis avslutat mitt ryck så kunde jag också gå en bit. Så vi gjorde sällskap en kilometer knappt. Sen började jag om att springa åt andra hållet.

Sprang i mitt vanliga dryga femminuterstempo fyra kilometer, sen vände jag. På slutet av rundan öste jag på och avslutade med en kilometer strax över fyra. Jobbigt med inte dödsjobbigt så det var en skön avslutning med fartvind som nästan drog av mig kepsen. Stannade precis efter 10 km och tur var det för när jag stod i kanten på den smala stigen och lät pulsen sjunka kom en mountainbike farande. Trött och i fyraminuterstempo hade jag nog aldrig hunnit hoppa undan. Nu stod jag bara där och kunde backa ett steg in i “ruffen” och sucka åt att det fortfarande kommer fartblinda människor på den här sträckan och fundera över vad som kan ske när han möter storfamiljen med tre barnvagnar som jag passerade någon kilometer tidigare.

Totalt sett en rätt skön runda utan fotproblem.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10060 m
 • Löptid: 00:52:43 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.45 km/timme
 • Tempo: 05:14 min/km
 • puls: 164 slag/min
           är 85% av maxpuls och 79% av HRR
 • Förbränning: 745 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén