naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, motion, träningsdagbok, tunnelrundan, Vibram Fivefingers Bikila LS

Är du ute och motionerar?

När jag sprang i förrgår trodde jag inte att jag skulle springa nåt mer den här veckan. Jag fick fel för när jag cyklade hem från jobbet idag mötte jag en före detta koncernchef som frågade om jag var ute och motionscyklade. “Nä, det här är inte motion. Jag cyklar bara hem svarade jag”, som sakta rullade fram och tittade på naturen. När jag kom hem ett par minuter senare och klev av cykeln tänkte jag på det. Motion? Ja, det är ju bra väder så jag kanske skulle passa på.

Så jag bytte om och sprang iväg utmed sjön. Efter två kilometers löpning i fart strax under fem minuter var jag ikapp och passerade honom. “Det här är motion”, sa jag. “Lägg på en rem till”, sa han. “nej, fem minuter är min fart, starkare än så är jag inte på en knapp mil”. Jag fortsatte och höll den farten resten av rundan. En runda som förövrigt bara blev ungefär åtta kilometer. Benen var riktigt tunga idag. Var nog förra rundan som satt i, men det gör inget. Det var lite uppfriskande att det största hindret idag var muskulärt. Det är en trötthet som jag gärna tar.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7770 m
 • Löptid: 00:39:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.83 km/timme
 • Tempo: 05:04 min/km
 • puls: 167 slag/min
           är 87% av maxpuls och 81% av HRR
 • Förbränning: 574 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén