naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = lätt, Minimalistisk löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Veckans runda?

Idag är det onsdag och jag sprang veckans första runda. Något säger mig att det finns rätt stor möjlighet att det blir veckans enda runda. Jag borde hinna med ett par till, men lusten finns nog inte. Det var en helt ok runda. Lätt duggregn, lagom varmt och jag sprang en händeslelös åtta utan att träffa på någon annan än en dem med hundar. Förr brukade jag reta mig lite på att behövs stanna för att inte snubbla på koppel, men efter att nästan blivit rammad av snabba mountainbikes känns hundar rent av mysigt. Allt är relativt. Njae, inte allt. Knappt åtta kilometer på drygt 40 minuter är inte relativt. Det är absolut medlemåttigt med en fart på strax över fem minuter per kilometer. Förvånansvärt nog låg pulsen mot slutet över 170 bpm och jag kände mig ändå rätt fräsh. Trevlig känsla.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7770 m
 • Löptid: 00:40:24 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.54 km/timme
 • Tempo: 05:11 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 576 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén