naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

2XU PWX korta tights, kalsonglöst, känsla = normal, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

Omstart efter ännu en nollvecka

Förrförra veckan var en bra träningsvecka med årets standard faktiskt en lysande vecka. Fick ihop 22,7 km fördelat på tre pass. Förra veckan blev däremot en katastrofvecka. Drabbades av magkramper på måndagen. De släppte på tisdagen. Troligen var de orsakade av stress för de senaste veckorna har innehållit en det arbetsdagar fram mot midnatt och söndagen före var jag tvungen att i panik regla upp en vägg till lillgrabbens rum eftersom elektrikern var inbokad till måndagen. Efter magsmärtorna blev det midsommar, fotbollsEM och inget läge för löpning.

Kände inte egentligen inte alls för att springa idag, men eftersom lusten sjunker för varje upphållsdag och vi ska på bröllop i helgen var det bara att bita ihop och kuta. Hade inte motivation för något annat än en kort fyra. Sprang iväg lugnt och lätt, tyckte jag i alla fall. Enligt löparklockan gick första kilometern på 4.20. Förbryllande snabbt med den låga pulsen och arbetsinsatsen. Sen sprang jag två kilometer på fem och så avslutande jag med att springa den asfalterade cykelvägen hem som avväxling. Den sprang jag på rätt bra och den kändes som rundans snabbaste, men enligt Tomtomen gick den bara på 4:36. Vilket i och för sig är snabbt med min standard, men inte snabbare än den första kilometern. Konstigt konstigt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4260 m
 • Löptid: 00:19:38 tim/min/sek
 • Hastighet: 13.02 km/timme
 • Tempo: 04:36 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 323 cal
 • Stegfrekvens: 186 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén