naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

känsla = tung, Löpning, Minimalistisk löpning, Södra Bergundasjön runt, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Knappt 13 km jämna plågor i trevligt sällskap

Idag var det dags att betala priset efter gårdagens runda. Idag hade jag ju planerat att springa den dryga milen i sällskap med en kollega. Trots att det bara var 3,7 km som jag sprang igår så satt de kvar i vaderna idag. Det var med tunga och småmöra ben som jag tog mig an uppgiften. Vi träffades på utsatt tid klockan åtta. Vädret var lite molnigt och blåsigt så jag tog löparjackan dels för kylan vädret, men mest av allt för att få med mig mobilen ifall vi inte skulle hitta varandra. Det var inte så kallt när jag kom fram så lämnade jag mobil och jacka i Martins bil.

Sen gav vi oss av på rundan runt sjön. Vädret var så nära idealiskt löparväder det kunde vara. Svalkande utan att vara kallt. Själva löpningen kan enkelt sammanfattas i att jag nog inte orkat hålla 5:30 min/km i snitt utan Martins sällskap för idag var vaderna tunga. Det kostar lite energi att prata, men det tar också bort fokus från fysiska problem. Så sällskap var rätt lösning idag.

Det blev knappt 13 kilometer sprungna i jämnt tempo växlande mellan 5:19 och 5.38. Snittpuls 167 bpm dvs precis i löpningens svarta hål.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 12970 m
 • Löptid: 01:10:34 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.03 km/timme
 • Tempo: 05:26 min/km
 • puls: 167 slag/min
           är 87% av maxpuls och 81% av HRR
 • Förbränning: 996 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén