naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, känsla = tung, motion, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Återhämtning på tunga ben

Lördagens comeback efter nästan tre veckors löpuppehåll satte sina spår. Har gått och småhaltat på träningsvärksstela ben sedan dess. Gav mig ut för en återhämtningsrunda i kväll. Härligt väder. Vindstilla och varmt, men inte tokhett. Enda nackdelen så här på kvällen är flygfäna. Under rundan hann jag få tre flygfän i halsen, lyckligtvis inget i ögat.

Löpningen var stel från första steget. Vaderna var som väntat blytunga, men att även insidan av låren skulle vara så stela kom som en överraskning. Vaderna mjuknade till något under de fyra stillsamma kilometrarna, men låren blev inte ett dugg piggare.

Bortsett från ett litet ryck i fyraminutersfart på upploppshundringen höll jag mig runt 5:45 på rundan. Upploppsrycket förändrade inte stelheten åt något håll. Hoppas det känns bättre i morron.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:22:58 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.5 km/timme
 • Tempo: 05:42 min/km
 • puls: 151 slag/min
           är 79% av maxpuls och 69% av HRR
 • Förbränning: 308 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén