naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

löparskor, magsjuka, Maramackan, Vibram Fivefingers Bikila LS

Hur tar man sig upp från botten?

Nu är det faktiskt 12 dagar sen sist jag var frisk och kunde springa. Någon form av magsjuka slog till den 5 maj som jag inte har kunnat skaka av mig helt än och just nu sitter jag ock sköter om treåringen som har feber och är slö. Kommer troligen att göra ett försök att jogga lite när frun kommer hem ikväll för att se om jag kan röra mig igen utan att magen vänds in och ut. Jag var lite på väg upp mot acceptabel motionsform igen annars. Nu åker jag nog ner mot bottenform igen tyvärr.

Har precis haft en liten bloggkonversation med Maramackan som konstaterat att många ger sig in i överambitiösa projekt med siktet på världstoppen utan rimliga förutsättningar. Min tes är att många stollerier inspireras av alla bloggare från superlöpare som får allt att verka så lätt. Maramackan efterlyste fler ärliga bloggar som också berättar om bakslag så att folk kan lära sig av andras misstag. Min blogg är som återkommande läsare säkert vet full av bakslag. En del är misstag, men en del känns bara otursamma. Så jag vet inte om det går att lära sig så mycket av mina misstag, men allt finns här för den som vill forska i det.

Så hur tar man sig upp från botten igen då? Man håller sig frisk så man kan träna kontinuerligt. Men hur fan man håller sig frisk har jag ingen aning om.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8430 m
 • Löptid: 00:43:58 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.5 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 166 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 643 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén