naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

fotblåsa, känsla = tung, Konditionsträning, motion, Södra Bergundasjön runt, Stela vader, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

11,7 eller 11,4?

Kände mig sugen på ett varv runt sjön idag och ville inte harkla snor och vara torr i halsen så jag tog på mig vätskeryggan. När jag ändå hade den på tryckte jag ner iPhonen i bröstfickan också. Så jag slog på både Tomtom-klockan och Runmeter på iPhonen för att jämföra resultaten.

Det blev en seg runda för redan från första kilometern kände jag att vaderna var tunga. Lite svårt att förstå varför det är så nuförtiden. Oavsett distans och träningsmängd är benen sega tycker jag. Så jag tog mig runt sjön på en ganska jämn fart i snitt 5:30 min/km.

Tomtom Runner2 mätte upp varvet till 11,4 km och iPhone till 11,7. Kan inte se några stora diffar någonstans så det verkar som att GPSerna är jämnbra. Däremot verkar Tomtom ha lättare för att “missa” satelliter och ibland inte alls gå att få igång. Snittpulsen hamnade på ganska höga 162 bpm. Har en lite subjektiv skala som jag försöker fylla i för att gradera om jag kände mig tung eller lätt. Har konstaterat att den skalan är svår att bedöma. Oftast känns vaderna tunga, men andningen lättare eller tvärtom så betyget får bli något slags snitt. Idag lutade det över åt tungt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11410 m
 • Löptid: 01:03:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.87 km/timme
 • Tempo: 05:31 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 878 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén