naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

2000 meter, 2XU Elite korta tights, fartlek, känsla = normal, Stela vader, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Springa gå springa

Idag skulle sonens fotbollslag ut och springa. De skulle springa ett par kilometer i elljusspåret. Jag kunde inte haka på för jag skulle ha hand om treåringen. Så jag fick köra och hämta och sen tillbaka med treåringen. När frun kom hem sprang jag en runda på cirka tre kilometer så att jag skulle komma fram till elljusspåret för att hämta hem 12åringen när de borde vara klara ungefär. Stela vader idag. Förstår inte riktigt varför, men så är det rätt ofta nu. Jag kom springande mitt in i varvet och såg inte någon. Mitt på slingan stod en av ledarna med klocka. Jag hade lyckats gena in före grabbarna så stannade där i målfållan och väntade in dem. De sprang två kilometer på tid. De snabbaste var överraskande bra. Bästa tiden 8:08, ganska många kom in strax runt 9 minuter och de flesta kom in under 10 minuter.

Sen promenerade jag hem med sonen. En sträcka på ungefär en kilometer. När vi kom hem sprang jag en liten egen runda. Efter cirka femhundra meter tyckte jag att det var lite kallt i mina korta tights trots solen och bestämde mig för att springa en snabb två själv och se om jag kunde landa in under nio själv. Med en normal över femfartsinledning fick jag öka till fyra fart sen, men fick stanna till och runda en vägbom  och svara en bekants pappa att jag inte skulle springa runt sjön(dryga milen) vilket han tyckte var synd nu när jag fått upp farten. Jo, ja tackar det hade varit mumma att dra milen sub fyra en vanlig måndag, men så bra är jag inte. Tog mig runt dessa lite trassliga två kilometer strax under nio minuter. Under gällande omständigheter helt ok, men verkligen ingen imponerande tid.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 1950 m
 • Löptid: 00:08:55 tim/min/sek
 • Hastighet: 13.12 km/timme
 • Tempo: 04:34 min/km
 • puls: 165 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 134 cal
 • Stegfrekvens: 177 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén