Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, pulsklocka, pulsmätare, Stela vader, Tomtom Runner2 HRM + music, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

6 km på prick 30 min

För första gången på rätt länge fick jag till en löprunda så här på en vanlig veckodag. Det blev en runda på 6 km. Första kilometern gick lätt, men andra och tredje blev lite tyngre. Till viss del beroende på lite backar. Sen kändes det lite lättare igen ett par kilometer rent konditionsmässigt. Dock började det smyga sig in en stelhet i båda vaderna. Sista kilometern gick som vanligt snabbare än de andra. De första fem gick på någon sekund över fem minuter och den sista på 4:40. Snittpuls 165 bpm och en topp på 175 på slutet visade att jag jobbade rätt hårt, men inte sjukt hårt. Ett snitt på 5 min per km var ett litet kvitto på att jag är lite tillbaka till en acceptabel form igen.

 

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6020 m
 • Löptid: 00:30:20 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.91 km/timme
 • Tempo: 05:02 min/km
 • puls: 165 slag/min
           är 86% av maxpuls och 80% av HRR
 • Förbränning: 441 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén