Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, längdskidor, snö

Det går inte fort när jag åker längdskidor

Det är väldigt sällan det är snön så man kan åka längdskidor, men nu är det det och när jag dessutom inte riktigt vet om knät tål att springa var det läge för skidor. Så jag drog på mig längdskidorna och halkade ner till sjön.

Det fanns mycket spår på sjön. Jag provade att åka i lite olika spår, men inga av dem var stabila nog. För det mesta rasade jag bara ut i sidled. Av det fick jag snabbt kramp i vänsterfoten. Så jag bytte taktik och åkte ospårat. Det gick så klart tungt och långsamt i kramsnön, men vem bryr sig. Det är ju motionen jag ville åt ändå nu efter uppehållet. Åkte ungefär 3 kilometer och det i snittfart 12 min/km enligt Tomtomklockan. Väldigt nöjd med den klockan så här långt även om det inte skadat om det funnits ett skidläge. Nu fick jag logga det som löpning. Hade gått fortare att springa med broddar säkert, men jag fick inte ont i knät och det får man vara glad för.skida

    Löpningen i siffror

  • Distans: 2260 m
  • Löptid: 00:23:29 tim/min/sek
  • Hastighet: 5.77 km/timme
  • Tempo: 10:23 min/km
  • puls: 130 slag/min
             är 68% av maxpuls och 53% av HRR
  • Förbränning: 200 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén