Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, känsla = normal, Löpning, Minimalistisk löpning, snö, träningsdagbok

En bra start på 2016

I januari och februari 2015 sprang jag väldigt nära noll. Det blev en runda per månad under den perioden som gjorde verkligen skäl för namnet vabruari då den präglades av förkylningar och kräksjukor i familjen. Så därför är jag väldigt glad för att jag alls kunde springa idag.  Blev trött i vänster vad efter en kilometer. Det var lite halkigt av och till, men Inov-8 trailroc får godkänt som löpskor i nysnö. Undrar hur mycket fart man tappar i halkan. Är det en procent, två, fem eller ännu mer? Något är det säkert för man känner ju att man glider bak nån centimeter i varje frånskjut, men det skulle vara intressant att veta hur mycket energi man tappar.

Hade ingen riktigt plan på hur mycket jag skulle springa så jag tog det efter ork. Efter 3 kilometer kändes det lite som att vänster vad skulle vakna till igen. Eftersom jag för ovanlighetens skull sprang min runda “baklänges” så visste jag att jag skulle ha den tuffaste stigningen vid fyra km. Bestämde mig för att besluta mig för att fortsätta om benen kändes ok på toppen och annars vända. Halvvägs uppför backen kände jag att båda vaderna stumnade så när jag kom upp till toppen var det dags att vända. Kollade på Runmeter för att se när jag passerade fyra km. Såg till min förvåning att den bara visade drygt 3,8 km. Viss tusan skulle det vara 4 hit? Nåja, det var bara att vända och springa lite extra när jag kom hem för att kompensera och se om GPSen mätt fel.

När jag sprungit min extra bit förbi hemma och GPSen passerat 8 km slog jag av. Då såg jag till min förvåning att mina gamla rutter upp till toppen faktiskt bara var 7,8 så det var inget GPSspöke idag. Kände mig lite mör runt vänster fotled efter rundan. Så klen jag är. Ständigt nya småproblem trots så låg träningsdos. Trots allt en god start. Åtta kilometer på 42 min är inget revolutionerande ens för en motionär, men det är fan så mycket bättre än noll km.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8060 m
  • Löptid: 00:42:10 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.47 km/timme
  • Tempo: 05:13 min/km
  • Förbränning: 584 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén