Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = tung, Löpning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Kändes tungt, men var helt ok

Skaffade mig en ny hobby dan före dan – kolakokning. Min fru hade lagat julmat under veckan och bland annat kokat fudge. Den var bra för att vara fudge, men jag gillar inte den knastriga konsistensen i Fudge. När jag sa det fick jag ett surt svar att koka själv. Så det var precis vad gjorde. Kokade en choklad och whiskeykola som jag blev ruskigt nöjd med. Så idag fick jag lust att se om jag kunde få till en lakritskola också. Stod och kokade efter lunchen och tiden gick. När kolan väl var klar höll det på att skymma ute så jag kastade på mig löparkläderna för att hinna en runda.

Var lite stressad i början och var rätt att jag sprang för fort, men det gjorde jag inte. Enligt Runkeeper började jag som så ofta i 5:30fart. Efter ett par kilometer började det mörkna betänkligt så jag vände vid röda bron. Sprang på känn så fort jag tyckte jag orkade idag. Blev tröttare och tröttare ju längre jag sprang, men som vanligt ökade jag farten hela tiden. Blir aldrig riktigt klok på det. Sista två  kilometerna gick i nedåt 4:30 i snitt. Kände mig trött och seg när jag avslutade och funderade på varför jag blivit sämre sista två åren. När jag tittade på mina gamla tider och jämförde så visade det sig att den känslan var fel. Det här var näst snabbast tiden på just den här rundan. Fast faktum kvarstår att det var länge sen jag kände att jag sprang med någon lätthet oavsett distans och tid.

Kanske beror den tunga känslan på att det var länge sen jag hade musik med mig på rundan. Funderar på att skaffa en Tomtom Runner2 med musik och ett par SleepPhones. Dyker de upp på någon schysst rea nu efter jul så. Det verkar vara bästa kombon just nu. Någon som har erfarenhet?

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4800 m
  • Löptid: 00:24:10 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.92 km/timme
  • Tempo: 05:02 min/km
  • Förbränning: 349 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén