naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Asics Hyper-XC, Bokhultet, bokskogen, halka, is, känsla = tung, kyla, Löpning, mysbyxor, Stela vader, vinter

Första riktiga vinterrundan

Av rubriken att döma skulle man kunna tro att jag längtat efter vintern, men icke. Med första riktiga vinterrundan menar jag första rundan med minusgrader och frusen mark. Det är inget jag gillar. Det positiva var att jag hade en ledig dag och kunde springa på dagtid och att det var lite extra ljust med frosten också.

Halt var det som tusan. Så fort jag steg ut på vår kullerstensgång gled jag i mina Trailroc. Så jag gick bums in och bytte till mina spikskor. Första kilometerna tyckte jag att spikarna slog in i foten lite, men sen gick det bättre. Konditionsmässigt var det ingen höjdare idag. Sprang 6,7 kilometer på 35 minuter och det kändes halvjobbigt. Det kändes också helstelt i båda vaderna. En utmattning som jag inte känt på flera år. Måste bero på de annorlunda skorna.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6720 m
  • Löptid: 00:37:28 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.76 km/timme
  • Tempo: 05:34 min/km
  • Förbränning: 474 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén