Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, 6 km Bokhultet ToR, Bokhultet, bokskogen, höst, Stel vad, träningsdagbok, Träningsvärk, Vibram Fivefingers Bikila LS

Underbar höstdag

Det kan verkligen vara grymt vackert på hösten och idag var en sådan dag. Började med att högtryckstvätta och bära cirka ett ton stenplattor på förmiddagen och efter lunch gav jag mig ut på en liten löptur. Ganska omgående protesterade vaderna. Gårdagens runda satt i med besked så vaderna kändes som blyklumpar och ryggen var rätt mör efter plattbärandet.

Pressade mig genom två kilometer i 4.45 snitt, sen slog jag av på takten för att njuta av den vackra bokskogen i solskenet. Joggade fram i bokskogen i cirka 5.30 fart och gjorde ett par sekundstopp här och där för att ta foton. Det blev tyvärr inte så bra bilder för iPhonen har förbenat svårt att ställa in ljuset när det är lite motljus eller ojämnt ljus. Efter fyra kilometer värkte vaderna av stelhet. Då drog jag mig till minnes att jag hörde en podd en gång med en elitlöpare som fick frågan om vad han gjorde de där dagarna när musklerna var stela och det inte bara flöt på. Han hade svarat att han brukade ta i och springa ännu mer för att springa bort det. Tja, det är bara två kilometer kvar hem lite drygt och det kommer säkert att göra lika ont vare sig jag springer fort eller sakta tänkte jag och ökade farten. Nån enorm ökning blev det inte, men jag lyckades pressa mig ner under fem min/km och sista kilometern plågade jag mig in under 4:30.

I vanliga fall brukar jag känna att det nog var rätt meningslöst, men idag var det inte det för precis när jag kom in genom dörren började det smattra mot rutan av ösregn och hagel så idag var det värt plågan på slutet. Det var också ganska uppmuntrande att konstatera att jag bara låg cirka 30 sekunder efter mitt pers på just den slingan(som jag inte sprungit på länge förvisso) trots stelhet och fotopauser.

oktoberskog-adj1024

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6640 m
  • Löptid: 00:32:49 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.14 km/timme
  • Tempo: 04:56 min/km
  • Förbränning: 484 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén