Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, PB, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Samma resultat åt andra hållet

Spelade tennis med coach Bernth i torsdag och det gav lite träningsvärk i ryggen och bilringarna bland annat. Så jag skippade löprundan i fredags och tog den idag istället. Omväxlade mig med att rivstart och springa min fyra åt andra hållet d.v.s. till bokhultet och tillbaka. Testade att dra iväg i hög fart istället för min vanlig smygfart. Första gick på 4:08. Jobbigt, den farten håller jag inte för så resten av rundan gick lite lugnare, men ändå inte sakta för när jag slog av klockan vid 4 km märket stod den på 18:00. En sekund bättre än sist alltså. Träningsvärken i ryggen påverkade alltså inte resultatet. Nästa runda tar jag nog lite lugnare så jag inte åker in i den där dödens zon igen.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4000 m
  • Löptid: 00:18:00 tim/min/sek
  • Hastighet: 13.33 km/timme
  • Tempo: 04:30 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén