Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS, Vikaholmsfyran

I närheten av PB på fyran idag

Hade en liten lucka för löpning medan kycklinggrytan stod och puttrade. Så jag stack iväg på min fyra i höstblåsten. Såg kallt ut så jag tog långärmad tröja till mina korta tights. Eftersom det är en känd runda så lämnade jag telefonen hemma och lät Ghostracer tracka på Smartwatchen. Oavsett vad den skulle visa så vet jag var jag brukar stanna i vanliga fall ju. gav mig iväg i cirka femfart. Det var väldigt mycket folk på grusvägen. Folk med hund, på häst, på cykel eller till fots. Allt folk jag sprang ikapp fick mig att öka farten och inspirerade till ett allt högre tempo. Tempotiderna var bananas, men när jag passerade 2 kilometersmärket på strax över nio minuter kände jag att jag borde kunna klara mig under 20 utan problem i dagens tempo. Om jag stod på kunde jag kanske rent av ta mig under 19.

Under den tredje kilometern kände jag att pulsen låg högt och att flåset började tryta. Det flöt inte på av sig själv, jag fick kämpa, men jag tyckte ändå att det gick ganska fort. I vissa nedförslöpor till och med rejält fort. När jag passerade mitt fyrakilometersmärke tryckte jag på stopp och gick sedan flämtande hemåt. När jag några minuter senare fått tillbaka normalpulsen och kollade på Smartwatchen såg jag till min förvåning att den gått igång igen och nu visade drygt 22 minuter och en löpsträcka på 4,3 km. Konstigt för jag kan inte påminna mig att jag rört den. Kan Ghostracer vara så trög att den automatiskt starta om man börja röra på sig fast man stoppat den? Idiotiskt i så fall. När jag synkat med Runkeeper hemma så gick jag in och räknade ihop splittiderna. 4:56, 4:25, 4:38 och 4:32. Totalt 18.31 alltså. Klart under 19 minuter och bara drygt 10 sekunder mer än mitt gamla personbästa. Ligger när till hands att tänka att jag lätt kunde kapat dem på första sträckan, men trögstartad som jag är hade jag kanske fått betala mer för det på slutet. Nöjd med dagens insats, lite mer missnöjd med loggningen.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4000 m
  • Löptid: 00:18:31 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.96 km/timme
  • Tempo: 04:37 min/km

Kommentera

Tema av Anders Norén