Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, plankan, träningsdagbok, utfallsteg

Detta har jag fruktat

Körde igång med mitt nya upplägg idag. Drog iväg på fyran på känn i en ganska rask, men inte maxsnabb fart. Det visade sig vara 4:38 min/km. Kändes lagom jobbigt så jag höll det tempot. Andra och tredje gick på 4:45 i snitt och så pressade jag mig till 4:25 på den fjärde genom en avslutande sprurt på 3:40. Fyran avverkades på med mina mått godkända 18:32. Enligt loggen en av mina tre bästa tider på rundan.

Enligt plan gjorde jag sedan 4*30 sek planka och lite utfallssteg. Första tio stegen kändes inte alls så jag började fundera på hur många hundra man ska göra. På det 16e steget började det kännas i låret. På det 17e vinglade jag till och det var nöd och näppe jag klarade 20 utan att helt tappa stilen. Så 20 fick räcka. Jag gick in för att dricka lite vatten och köra ett gäng tåhäv i trappan.

När jag kom in i köket och skulle vrida på vattenkranen krampade låren ihop totalt på baksidan och jag rasade ihop på golvet i smärta. Här ligger jag nu och tittar på golvklinker och skriver detta. Lär inte bli tåhäv ikväll. Jäklar vad det känns. Nu förstår jag varför jag undvikit övningar – plågan!

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4040 m
  • Löptid: 00:18:43 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.95 km/timme
  • Tempo: 04:37 min/km
  • Förbränning: 292 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén