naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Uppryckning!

Harvade runt min standardåtta i bokskogen idag. Efter ett tag konstaterade jag att det inte känns rätt längre. Dagens runda gick som vanligt i 5:30 snitt och jag kände mig varken pigg eller trött. Bara seg och ointresserad. Mitt måtto senaste två åren har varit att springa på glädje och få energi till livet i stort. Idag konstaterade jag att det inte känns rätt längre och att jag inte laddar batterierna så bra. Jag har kört fast och stått och stampat mellan en slags halvrisig form eller helt sjuk och skadad sen förra hösten. Det måste bli ändring. Igår bestämde jag mig för lägga ner med esport som kvällpyssel för det är mentalt toxiskt och under dagens runda bestämde jag mig för att byta inriktning på löpningen. Kommande vecka ska jag springa en runda om dagen och max 6 km långt. Givetvis under förutsättning att jag inte åker på någon skada eller att det äventyrar familjen, men 30 minuter ska gå och hitta. Dessutom lovar jag mig själv att köra lite plankan, några utfallssteg och ett par tåhäv varje dag. Så får vi se om det kan kicka liv i löplusten igen.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8050 m
  • Löptid: 00:44:04 tim/min/sek
  • Hastighet: 10.96 km/timme
  • Tempo: 05:28 min/km
  • Förbränning: 581 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén