naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, fartlek, sommar, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Inte ett löpsteg förra veckan

Hade inga problem som hindrade mig från att springa förra veckan. Jag saknade helt enkelt bara lust. Fanns ingen vilja att dra på mig skorna och ut och springa i sommarvärmen. Det fick bli bad, lek med sönerna, lite abborrfiske och småpul. Idag pressade jag mig ut på en runda. Det var varmt, men inte så tokhett då jag höll mig i trädens skugga större delen. Första tre kilometerna tog jag det lite soft i drygt 5:20 min/km. Sen när jag kom in i bokskogen fick jag lite inspiration och öste på några hundra meter så träden svischade runt öronen. Det var roligare än jag trodde så jag öste på en hel kilometer bland träden. Kändes som det gick riktigt fort på den krokiga stigen över rötter och sten, men jag var inte mycket under 4 min/km enligt Runmeter. Jag har en stark känsla av att den avrundar och genar i alla småkurvor så att man springer längre än vad den mäter. Hursomhelt var det ett  roligt, men jobbigt ryck. Sen softade jag på vägen tillbaka i 5:20-fart igen. Så det blev en gammal åttakilometare strax under 42 min bara.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8070 m
  • Löptid: 00:42:10 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.48 km/timme
  • Tempo: 05:13 min/km
  • Förbränning: 583 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén