Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Inov-8 Trailroc 235, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, träningsdagbok

Fia med barnvagn

Det här är förfärlig gräsallergisommar för mig. Det brukar vara en vecka runt midsommar, men i år har besvären hållit i sig ändå sedan skolavslutningarna och till nu(eller längre). Det kliande och rinnande ögon och droppande näsa gav jag mig ut på min vanliga 9a. Testade en storlek mindre öronproppar i lurarna till iPhonen idag och valde för omväxlingen att lyssna på en podcast. Det brukar sänka tempot och kändes lämpligt för dagen. Lyckades inte synka in några nya avsnitt av löparpoddar så det fick bli Offsides fotbollspod. En rätt gammalt sista avsnitt som spelades in efter det att Sverige vunnit senaste Emkvalmatchen mot Montenegro, men det gjorde inte så mycket. Som alltid är det samma gamla självklarheter som avhandlas när det pratas fotboll. Är det Hamrens eller Sundhages fel att det inte går bättre för de svenska landslaget. Efter 40 minuter av snack kom det fram till den självklara slutsatsen att det inte är så enkelt att en tränare är perfekt i alla lägen eftersom de flesta ledare har en egen stil och svårt att anpassa den till materialet. Rätt knasigt egentligen eftersom en riktigt bra lagledare borde se det som självklart att hitta det bästa möjliga spelsättet för de spelarna ha förfogar över och inte gå in med en förutbestämd modell som han sen ska pressa in sina spelare i.

På väg hem när jag lunkat mig runt min nia i 5:20 snitt och precis tänkt tanken att jag sällan möter någon jag känner längre och att det är rätt bra för att jag inte dras in i något olämpligt tempo mötte jag MaraFia bakom en barnvagn. Det var en förklaring, men var övriga mängdlöpare tagit vägen undrar jag än.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8960 m
  • Löptid: 00:47:51 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.24 km/timme
  • Tempo: 05:20 min/km
  • Förbränning: 654 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén