naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Inov-8 Trailroc 235, Kalahöjden 980m, känsla = normal, sommar, träningsdagbok

Det närmar sig normalläge

Har varit frisk några veckor nu och med dagens runda inräknad ligger de senaste tre veckorna i snitt på två rundor och en total runt 15 km. Formen har gått från bottenlöst dålig till halvt ok. Med semester och allt laddade jag därför ryggan med elektrolyt och whey för en längre runda idag. Så fort jag klev ur huset började det tyvärr att regna. Ouppvärmd stod jag där och började småfrysa redan innan jag kommit igång. Gav mig av i all hast och till Måns Heroes gick därför första kilometern i 4:30-fart. Kallstart har aldrig varit min grej så flåset och vaderna började protestera och jag sänkte till fem för nästa kilometer.

De följande kilometrarna kändes lika tunga och när jag var i bokhultet ändrade jag plan till en vanlig runda runt Kalahöjden och hem. Eftersom jag börjat snabbare än vanligt och inte sprungit den här rundan i annat än rehabform så fick jag för mig att krama musten och benen och se hur formen ligger till egentligen. Det gick trögt inne på stigarna så där snittade jag bara lite under 5:30. Efter det vad vaderna halvstela och flåset tungt så det var jämna plågor att hålla mig runt fem min/km på vägen tillbaka. Jag passade på att lova mig själv att köra tåhäv konsekvent varje kväll framöver. Sista kilometern sprang jag på 4:20 på ren tjurskallighet. Benen var stela och bröstet tungt, men vill man så går det oftast ändå en bit i alla fall. Rundan gick på 45:46. En minut från PB. På tal om sopiga löpare som springer och håller koll på sina tider så hade Maramackan skrivit nåt besserwissrigt för att reta upp bloggosfären igen. Blir inte riktigt klok på om han är ett troll som vill få klick eller om hans ego går igång på att racka ner på alla motionärer som aldrig kommer i närheten av hans tider. För egen del kan jag bara konstatera att jag behöver alla knep i boken för att motivera mig i combacker efter skador. Att jämföra tider är ett knep.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8880 m
  • Löptid: 00:45:46 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.64 km/timme
  • Tempo: 05:09 min/km
  • Förbränning: 649 cal

4 Kommentarer

  1. Skönt att du har hållit dig frisk. Jag önskar jag kunde säga detsamma…
    Mara-Mackan.. Hehe! Jo…. Tänkte du på “Jag bryr mig inte om farten, men…”? 😮

Kommentera

Tema av Anders Norén