naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, känsla = smärta/skada, Löpning, Minimalistisk löpning, motion, pulsmätning, Stel vad, träningsdagbok, vadkramp, Vibram Fivefingers Bikila LS

Ollon mellan tårna

Helg, 15 plusgrader, sol betyder så klart att man tar en löprunda i bokskogen i korta tights, kortärmat och Bikila LS.

Vänstervaden var dock inte lika pigg som humöret. Efter ett par kilometer i 5:30-fart stelnade även högervaden till. Så när jag väl började springa på de mjuka stigarna i bokskogen var det med ömmande vader. Plötsligt fastnade ett bokollon mellan tårna. Skön omväxling från is och fruset grus.

Plågade mig uppför mitt varv vid Kalahöjden. På väg nedför Kalahöjden lossnade det i vaderna och tanken slog  mig att testa ett varv till. Fast förnuftet slog in och övertalade mig att bara springa hem.

När jag kom ur bokskogen en dryg km senare kändes benen ok och jag ökare farten lite. Tittade på runmeter som visade 5:15. Ok, den laggar tänkte jag och fortsatte. Några sekunder senare visade den 4:40. Nöjd höll jag farten och sneglade på appen igen och såg 5:40. What! Inte möjligt. Höll koll på appen och såg att den fortsatte pendla vilt i tempo. Blir felrapport på det.

 

Dagens 9 km tillhör min sämre resultathalva, men formen pekar i alla fall svagt uppåt och vintern känns över så jag är glad. Satte i ny friska batterier i pulsbandet innan jag drog iväg på rundan. Dagens snittpuls hamnade på 166 bpm och det peakade på 180 bpm mot slutet. Kändes inte riktigt så tungt, men det är väl ett bevis på att jag bara precis börjat om igen.

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 9050 m
  • Löptid: 00:47:39 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.4 km/timme
  • Tempo: 05:15 min/km
  • Förbränning: 819 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén