Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, comeback, känsla = normal, Löpning, pulsmätning, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Fotbollsirritation gav energi till en runda

Efter att länge stått vid sidan som åskådare har jag nu fått kliva in och ersätta en annan förälder som tränare i min sons knattefotbollslag. Jag har varit tränare i flera olika lagsporter förr, men dagens inhopp som coach i cupen var det intensivaste jag upplevt någonsin. Efter en match började grabbarna bråka så mycket att vi blev tvungna att plocka bort en kille från fortsatt spel. I den sista matchen för dagen gick den tonårige domaren ointresserat långt ifrån situationerna och lät bli att blåsa för flera fula tryckare i ryggen och ett par inhopp i MMAstil. Det spelades fult från båda sidorna sista fem minuterna och det var väldigt tråkigt att bära av två skadade spelare från planen på kort tid. Dåliga domarinsatser är något av det värsta jag vet. Jag blir fortfarande upprörd när jag tänker på Börjes katastrofinsats i SM-finalen där Foppa berövades ett SMguld och när Erik Fredriksson drabbades av total blindhet och missade Maradonas hands i VM.

Denna upprördhet gav tändvätska att dra på mig mina Vibram Bikila och ge mig ut på en springtur. Första 3 kilometerna var jag seg och det kändes allmänt jobbigt när jag lufsade fram i 5:30 min/km i snitt. Det började lossna lite i slutet på den fjärde, men jag motstod frestelsen att dra ett helt varv runt sjön eftersom jag minns hur dåligt det gått nu efter combacken. På väg tillbaka efter cirka 6 kilometer kände jag att det börja lossna. Det gick lättare och lättare och jag lät benen gå. Den avslutande åttonde kilometern gick på 4:40 och kände helt ok. Pulsen gick som max upp i 170 bpm. Ett mycket positivt formbesked efter den här katastrofala inledningen på året.

14

    Löpningen i siffror

  • Distans: 8060 m
  • Löptid: 00:43:01 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.24 km/timme
  • Tempo: 05:20 min/km
  • Förbränning: 718 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén