naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

comeback, fartlek, Inov-8 Trailroc 235, träningsdagbok

Den jobbiga vägen tillbaka

Tidigare i veckan gjorde jag min första löprunda på evigheter och idag var det dags för en till. Joggade iväg lite stilla på cykelvägen, men efter ett par hundra meter cyklade en bekant förbi. Han såg mig inte och det slog mig att jag var tvungen att fråga honom en sak så jag la i högsta fart för att komma ikapp. Låren protesterade omgående, men jag skulle fan ikapp och efter 100 meter var jag ikapp. Flåsande frågade jag honom om de fått in cykeln som min son ska få i födelsedagspresent i affären. Det hade de så den kan vi åka och hämta i eftermiddag. Efter den maxrushen i 3fart saktade jag ner och sprang till bokskogen innan jag vände tillbaka. Efter den inledande tokkilometern så var låren tunga och jag gnetade mig fram i 5:30-fart i snitt resten av rundan. Intressant var att trots den allmänt tunga känslan visade pulsmätaren bara på ett snitt på 169 bpm även under tokrushen i starten. Men pulsmätaren verkar lite buggig för den påstod också att jag var uppe i 197 bpm allra sista 50 meterna när jag höll på att stanna av.

Idag blev det 4,5 kilometer totalt med snitt 5:26 min/km. Hade nog kunna stappla mig fram en kilometer till eller, men eftersom det ändå var Marias ordination för jul att jag skulle köra fler och kortare pass kan jag likaväl börja med det nu. Vägen tillbaka till hygglig form är lång så det finns ingen poäng med att maxa och dra på mig en massa dagars träningsvärk. har jag riktig otur så fuckas det ändå upp av en kräksjuka som lillsonen kanske släpat hem från dagis i torsdags. Hoppas han bara kräktes av något annat skäl.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 4570 m
  • Löptid: 00:24:51 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.03 km/timme
  • Tempo: 05:26 min/km
  • Förbränning: 439 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén