Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

comeback, Inov-8 Trailroc 235, känsla = tung, Konditionsträning, kyla, snö, träningsdagbok

När är det dags att sluta springa?

Himlen är så att säga full av järtecken. Brutna tår följs av förkylning som följs av gubbvad som följs av magsjuka som följs av förkylning som följs av storm som följs av en förjävlig sex veckors halsinfektion och när jag nu trotsade halsontet och gav mig ut ändå så möttes jag givetvis av motvind och halv snöstorm. Så om jag trodde på ödet, gud eller något annat  väsen skulle jag  sluta springa bums för det har knappt gått bra en enda vecka sen i augusti förra året. Kan man ha så mycket strul, så länge?

Men nu är jag en rätt envis jävel så jag tog barnvagnen och tänkte att jag i alla fall kunde gå ett par kilometer och lämna lite saker i återvinningen. Efter tre kilometers promenad tyckte jag att lillgrabben kändes lite väl kall och kinderna så jag sprang hem med vagnen. Den kilometern var riktigt jobbig. Det var den första sträckan jag sprungit på över sex veckor. Var det barnvagnen som gjorde det så helvetiskt jobbigt eller är jag tillbaka helt på ruta noll där jag började 2011?

När jag kom in med barnet var jag svettig och kände att jag måste testa hur illa det låg till. Bytte täckjackan motlöparjackan och gav ut på en provrunda utan barnvagn.

Sprang i nåt som jag gissade skulle vara femminutersfart ungefär. Det var jobbigt, men jag ville ändå pressa lite och maxade på hemvägen. Var nere i fyra blankt på sista hundringarna. Fan va jobbigt det var. Glömde att kränga på pulsbandet idag, men den mentala känslan var att jag nog var i närheten av 190 bpm.

När det gick som bäst under 2013 fick jag ångest när jag inte kunde springa på ett par dagar. Nu förstår jag varför. Att ramla ner på att inte ens klara av att gå under tio blank på två kilometer är ett fruktansvärt ras. Vet inte ens om det går att kalla det för en formsvacka eller om jag återgått till nollpunkten. Usch! Det enda positiva med dagens runda var att den blev av och att det halsonda inte kändes varken bättre eller sämre under rundan.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 2060 m
  • Löptid: 00:10:26 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.85 km/timme
  • Tempo: 05:03 min/km
  • Förbränning: 155 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén