Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

känsla = normal, Konditionsträning, Löpning, löpteknik, Stel vad, träningsdagbok, vadskada, Vibram Fivefingers Bikila LS, vinter

Julaftonsjogg och funderingar kring kassbärarstilen

Såg nyss ett totalt felmixat TVprogram om julen. Ljudet var ibland nästan helt ohörbart lågt och ibland så sjukt högt att man fick skruva ner. Om man var snabb med kontrollen för att höja och sänka var det ändå intressant att lära sig hur kortlivade våra mest inrotade jultraditioner är. Att till exempel Janssons frestelse först dök upp på bordet på 70talet överraskade till exempel mig. Vi är tydligen rätt snabba att ta till och nya saker och kalla det tradition. För tredje året i rad var jag ute och sprang en liten runda på julaftons förmiddag så jag kan nog kalla det för min personliga tradition.

24fotÅrets runda blev en knapp sjua till Bokhultet och hem igen. Snittfart 5:15 min/km och tyvärr viss känning av ömma punkten i vänster vaden redan efter tre kilometer. Ganska överraskande med tanke på att jag svarade i mobilen efter femhundra meter och ägnade drygt en av de två första kilometerna åt att snacka i mobilen vilket sänkte farten ner mot sex min/km.

En något intressantare iakttagelse än min personliga löpning var att jag åter igen slogs av en fundering på löpare med en märklig armföring. Det händer då och då att jag passerar kvinnliga löpare som håller ut armarna rakt i sidled med ungefär 30 graders vinkel på armbågen. De rör i princip inte armarna något alls varken framåt eller bakåt och ser ut som man gör när man bär hem två kassar mat från Ica. En fiskekamrat brukar kommentera andra fiskare som fiskar på en totalt avvikande plats eller med konstig metod med att ödmjukt säga, “antingen är det klåpare som inte har en aning vad de gör, eller så har de kommit på något genialt som jag inte ens är nära att förstå. Jag känner samma sak när jag möter på den här bredaxlade stela löpstilen. Jag fattar inte alls. Är det någon som råkar läsa detta som förstår hur eller varför man lägger sig till med den armföringen så får ni hemskt gärna upplysa mig.

24lakeFör ovanlighetens skull var det idag ett totalt noll väder. Inget regn, knappt någon plusgrad och ingen vind. För att illustrera det tog jag en bild på den spegelblanka sjön.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6840 m
  • Löptid: 00:35:52 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.44 km/timme
  • Tempo: 05:14 min/km
  • puls: 163 slag/min
             är 85% av maxpuls och 78% av HRR
  • Förbränning: 599 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén