Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, höst, huvudvärk, Inov-8 Trailroc 235, träningsdagbok

Löprunda mot huvudvärk igen

I morse vaknade jag upp med huvudvärk. Ju längre morgonen gick desto värre blev den. Vid lunch var den fruktansvärd. Eftersom min fru vet att jag botat den med att springa förut propsade hon på att jag skulle prova. Det var så illa att jag det fullkomligt slog knock på mig när jag böjde mig ner för att plocka upp ettåringen och liknande manövrer. Men jag kämpade mig i löparprylarna och gav mig ut till slut.

De första stegen var fruktansvärda, men efter bara något tiotal löpmeter började skallen klarna. Det kändes som ett mirakel. Efter tre kilometer började obehaget i vaden smyga sig på mig igen, det tilltog lite sakta under resten av rundan. Att den aldrig vill bli normal är väldigt störande. Första halvan av rundan sprang jag rätt klumpigt, men sen hittade jag ett lättare steg mot slutet. Dagens runda gick på en snitt av fem min/km prick. Första halvan lite långsammare än hemvägen.

 

IMG_9462

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 6600 m
  • Löptid: 00:32:59 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.01 km/timme
  • Tempo: 04:59 min/km
  • puls: 167 slag/min
             är 87% av maxpuls och 81% av HRR
  • Förbränning: 570 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén