Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2XU Elite korta tights, asfalt, höst, Inov-8 Trailroc 235, knäproblem, Terränglöpning, träningsdagbok, Värendsvallen

Överraskande bra

IMG_9437Medan sonen var på sin friidrottsträning passade jag på att springa en stund mellan Värendsvallen och Norra Bergundasjön. Då jag befann min på nya stigar bestämde jag mig för att springa en viss tid och sen vända och springa tillbaka samma runda. Efter en kort stunds löpning inne i skogen kändes det som att mina fötter höll på att domna av. Så jag stannade och drog av mig mina Nike löparstrumpor och körde ner fötterna barfota i skorna igen. Kände bättre redan från första steget. Nä, det där med strumpor som ska smita åt, stödja, motverka blåsor eller annat hokus pokus ger mig bara besvär. Med mitt sinne för orientering lyckades jag snart springa runt och komma tillbaka i mitt spår igen efter fem kilometer så konceptet tur och retur sprack. Körde ett extra varv på min ad hoq slinga och vände när halva tiden gått.

IMG_9440När jag kom tillbaka från skogarna och upp till de asfalterade cykelvägarna utmed Biltema kändes det trögt och skon hade knutits upp så det blev en kort knytpaus. Sen startade jag om i det långa motlutet. Lyssnade på Maratonpoddens avsnitt med Lisa Nordén idag och det slumpade sig så att hon flikade in betydelsen av att bara köra kvalitetspass i hög fart just nu. Det gav lite nytändning som dödade tanken att sänka farten i motlutet. Kände mig trött när jag passerade genom frityrångorna vid Burger King. När jag kom tillbaka till Värendsvallen var det 30 minuter tidigare än beräknat så jag bestämde mig för att fortsätta och springa runt gamla huvudarenan en stund. Att springa runt Myresjöhus Arena hade varit omöjligt då när det började strömma in åskådare för att bevittna Öster ta ett steg närmare degradering.

Första varvet runt Vallen kändes det rätt tungt uppför sluttningen bakom gamla ståplatsläktarna, men på andra varvet kändes det rätt ok. Så jag ökade tempot ett snäpp till på det tredje varvet, fick en rejäl kick i nerförsbacken och öste på till varvningen. Där fick det vara nog för nu började det strömma in publik även från det här hållet. Blev lite nyfiken på varvtiderna och sneglade i Runmeter. Varvet runt vallen var cirka 600 meter och varv ett och två hade gått i 4:32 min/km i snitt. Det sista hade gått på 4:09. Backar får mig tydligen att prestera lite bättre för även kilometern i motlutet mot BurgerKing hade gått på 4:30 och ännu mer överraskande även den före det som var i backarna inne i skogen.

IMG_9435

Tillägg: nu ett par timmar senare känner jag att det gör lite lätt ont på framsidan av vänster knä.

 

    Löpningen i siffror

  • Distans: 10480 m
  • Löptid: 00:52:18 tim/min/sek
  • Hastighet: 12.02 km/timme
  • Tempo: 04:59 min/km
  • puls: 162 slag/min
             är 84% av maxpuls och 77% av HRR
  • Förbränning: 860 cal

Kommentera

Tema av Anders Norén