naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

höst, mysbyxor

Det är över nu

IMG_9317[1]Jag är verkligen inte mycket för Gyllene tider, men från ingenstans ramlade refrängen till “Det är över nu” ändå in i skallen på mig när jag kom till bokhultet idag klockan 18:15. Efter att ha spelat lite fotboll med sonen passade jag på att jogga iväg när jag ändå var varm. Det var nästan en liten prestation bara det för idag har det verkligen blåst svinkallt. Så där kom jag alltså joggande i 5:30-tempo i champions mysbyxor och vindjacka. Joggade över lilla bron och träffades av en vägg av mörker. Det blev tydligt att sommaren är över och hösten är här på allvar. Jag har skadat mig förr i mörkret så nu är det bara att konstatera att man inte längre kan kvällspringa i skogen utan pannlampa. Vände hem igen och valde upplyst cykelväg tillbaka.

Medan jag sprang idag lyssnade jag på Petra Månströms Maratonpodd med gästen Magnus Bergman. Det bara råkade bli så, men det passade dagens tema väldigt bra eftersom det idag diskuterats mycket kring attityder i löparSverige i sociala medier. Maramackan och några andra tongivande bloggare har attackerat Claes Åkessons inlägg om att många exkluderas ur gemenskapen av en hård attityd och elitism. Petra touchade också ämnet och nämnde för Magnus i Podden att hon fått uppmaningar om att sluta blogga för att hon inte har topptider på någon distans. Den här trista attityden att bara den som nått upp till en nivå som är minst lika bra som kritikerns egen nivå är värd att lyssna på är så ologisk. Ska man logiskt följa den linjen skulle bara Mo Farah få tycka något. Givetvis har många fler än bara de som springer allra snabbast något intressant att säga.

Kände mig pigg och avslutade sista kilometern i fyrafart. Blev faktiskt förvånad när jag såg att pulsen peakat på 180 bpm för jag kände mig inte trött alls.

Tog en bild med iPhonen när jag kom hem. Det finns nyanser i den, men visst är det rätt svart?

6 Kommentarer

 1. Nisse

  Hej

  Tänkte själv springa runt Bergundasjön i morgon efter jobbet, kommer ut tidigast 16:40. Nästa vecka går det inte utan lyse. Har inte tänkt på det så mycket förrän du beskrev det i dag. Förra året sprang jag en del i Växjö också men endast på helgerna så jag har aldrig behövt tänka på om det finns ljus eller inte när jag ska ta mig runt Bergundasjön.
  Det hade varit tacksamt om dom gjort elljus runt sjön. Men tror det behövs rätt rejält överskott i kassorna innan det finns budget till det?

  Håller med dig i dina tankar om attityder till löpningen. Man kan bara utgå från sig själv och jag läser massor med olika bloggar och det är inte de olika bloggarnas resultat som avgör om det finns något intressant att läsa.

 2. Kommer du iväg före 17:00 så fixar du nog runt, men efter 18:00 blir det för mörkt för mig på stigarna i skogen. I morgon vet jag inte om jag ska ut, men om jag ska – finns det något som utmärker dig så man kan hälsa i fall vi möts?

 3. Nisse

  Hej

  Ja du, inget speciellt som utmärker. Men kommer nog ha mina vita Adidasskor, på överkroppen vet jag inte än, antingen en blå långärmad tröja eller så blir det eventuellt en gul reflextröja, beror på hur varmt det ska bli.
  Och du, vad utmärker dig?

  • Vanligtvis 2xu-tights, Fivefingers och rödsvart vätskeryggsäck. Men nu är det så kallt att det kan bli grå mysbyxor. Har jag inte fivefingers så rödblå trailroc 235.

 4. Ja, jag har sett en del av diskussionerna.
  Och tänker “hoppsan, vad jag skulle behöva sluta blogga!! (I andras ögon sett)…. Hahaha! Tur att jag inte lyssnar på andra då. 😉

  På med pannlampan och spring.

  • Ja, det är ju tur det för det finns mycket intressant att läsa som inte rör sig i 3 min/km. Usch för pannlampa, känner mig inte alls sugen på det. Hellre snö och ljus faktiskt.

Kommentera

Tema av Anders Norén