Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

återhämtningspass, Vibram FiveFingers Speed, Vikaholmsfyran

4 km oldskool

Gick ner och kickade lite fotboll med sonen efter kvällsmaten. Knappt ansträngande alls, men svetten rann ändå. Stackars satar som spelar fotbollsVM i hettan i Brasilien. Efter två timmars fotbollskickande tyckte jag att jag kunde ta en återhämtningsjogg i mina svettiga kläder.

Drog på mig ett par Speed barfota och joggade iväg. Svetten rann i floder även om jag gissningsvis höll mig rätt nära 6 min/km. Vände efter två kilometer. Efter tre kilometer kom det upp en löpare med dundrande steg strax bakom mig. Han verkade slita hårt, men jag märkte att han ökade för att komma ikapp mig. Dålig ide. Att springa ikapp med mig när jag är pigg ska man inte göra. Sista kilometern hem i svagt nedför med flygande start krävs mycket för att ta mig. Så givetvis ökade jag lite lätt från 6 till 5. Han ökade och tog in. Ökade till något närmare 4:30 kanske. Han tog inte in mer. Han tänkte på att försöka springa elegant, sträckte på mig och ökade lite till. Vände mig om och hörde honom plågat glida bakåt. Med cirka 300 meter kvar hem petade jag i en växel till och drog på i fart garanterat en bra bit under 4. Saktade av lite lätt sista 50 hem till huset. Kändes lätt och fint. En lite småelak och trevlig återhämtningsrunda på 4 km i gamla säckiga short och Tshirt i bomull.

Kommentera

Tema av Anders Norén