naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Bokhultet, fartlek, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, Löpning, Vibram Spyridon LS

Under regntunga skyar

Körde hem från Malmö efter lunch. Under hela resan (ca 3 timmar) hem ösregande det. Någon gång medan jag tittade på matchen Holland – Mexico på TV så avtog regnet och efter matchen regnade det inte. Så jag gav mig iväg på en runda.

regntungtMed musik i lurarna föll jag in i mitt vanliga dryga fem min/km bort mot bokskogen. Strax före mitt första varv runt Kalahöjden mötte jag en gammal föreläsare från Universitetet. Han såg väldigt glad ut och jag började undra om det var något jag var orsak till. Efter fem hundra meter i bokskogen så kom han in före mig från en ett annat håll. Då gick han och jag sprang glatt förbi. Har aldrig sett honom i löparspåren förut så jag vet inte om han var nybörjare eller körde intervaller, men lite just då var Dino inte lika strålande glad.

Sprang bara ett Kalahöjdenvarv och vände hem för skenbenen hade känt lite anstränga hela rundan. Höll lugnt 5:30-tempo hem till sista kilometern då jag roade mig med att springa lite fartlek. Satte upp hög fart. Inte riktigt max, men nära. Det kändes riktigt bra. Susade fram och benen gick fortare och fortare utan att bli riktigt jobbigt. Saktade in en liten stund och drog iväg på en ny sprint. Ökade, ökade och när det började bli lite joggigt så saktade jag in igen. Ville bara känna lite på farten utan att plåga mig. Resultatet blev två knappa 200ingar där pulsen pekade på 172 bpm och farten för sprintarna landade på nästan prick 3 min/km i snitt. Bättre än väntat. Hela rundan på 9 km gick på stillsamma 48 min.

Kommentera

Tema av Anders Norén