naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Inov-8 Trailroc 235, mörkerlöpning, pannlampa, sällskapslöpning, sjön Trummen, träningsdagbok, Växjösjön

12 km i mörket med nytt sällskap

Jenny som nyligen flyttat in till stan frågade råd om löprundor på Facebook. Jag erbjöd mig att visa en runda för jag behövde lite sällskap för att komma ut i mörkret. Några fler tyckte det var en bra idé och ville haka. IMG_5892På väg hem från jobbet passade jag på att åka till Ica och hämta ut mitt senaste skoreafynd – ett par Inov-8 Trailroc 235. När jag kom ut från Ica med paketet ösregnade det. Misstänkte att det skulle avskräcka alla från löprundan, men icke. Jenny och en kille som heter Erik var fortfarande på. Drog på mig löparkitet och de nya skorna. När jag kom ut slutade det regna. Vilken tur. Joggade de dryga 2 kilometerna till mötesplatsen i mörkret på grusvägarna vid sjön i pannlampans sken. Höll 5:35 fart. Först tyckte jag Trailrocarna kändes styva och stela, men när jag kom till mötesplatsen kändes de ok.

Erik kom samtidigt till platsen och vi väntade på Jenny ett par minuter. Sen satte vi av och jag visade vägen. Vi höll ungefär 5:20-fart och det gick fint första tre kilometerna. Sen sprang vi in i något slags gräv eller muddringsprojekt vid sjön Trummen. Där gick det tyvärr inte att passera torrskodd. Alla tre av och gick ner oss i geggan i olika grad, men alla var ändå vid gott humör när vi rundat sjön så vi fortsatte och tog även ett varv runt Växjösjön.

IMG_5899Efter varvet runt Växjösjön lämnade jag dem strax före startpunkten och fortsatte i pannlampans sken utmed Bergundasjön hem. Nu var jag blöt om fötterna och struntade i att unvika pölar och gegga. Mina nya Trailroc fick visa vad de gick för i geggan. Fästet var bra så de är nog verkligen riktiga trailskor. När formen känns bra ska jag ta en runda med dem i Notteryd.

Notering om dagens form. Kände mig sliten i skenbenen redan när jag gav mig av och var så klart ännu mer sliten när jag kom hem. I morgon blir det definitivt ett litet uppehåll för återhämtningsrundor förbättrar inte ömma benhinnor.

Kommentera

Tema av Anders Norén