Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Filmklipp, Löpning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed, video

Löpare är bättre i sängen

Efter de senaste passen i Cursoris som gav mig kramp i hälfoten kände jag att jag behövde byta skor idag. Så detta blev årets första runda i Vibram Fivefingers Speed. Man vänjer sig ganska fort och glömmer saker. Vibram Lontra har varit bra vinterskor, men de är rätt bra tjocka och klunsiga jämfört med de nätta och lövtunna Speed insåg jag nu. Det var en härlig känsla att tassa fram i mina Speed igen. Det enda som inte var helt härligt var att höger skenben pockade på lite uppmärksamhet efter första kilometern.

När jag kom in i bokskogen på tredje kilometern blev jag sugen på att se hur det ser ut om jag lyfter höften till max. Så jag riggade upp kameran för inspelning och sprang fram och tillbaka med höften som högt lyft jag bara kunde. Kändes stroppigt och väldigt trippande. Misstänkte att det skulle se helt komiskt ut på videon. En viss skillnad mot min förra normalt ihopsjunkna video är det nog, men det ser inte så märkvärdigt ut. Så det verkar inte som att jag kan lyfta höften för mycket. Sen hade jag en underbar knapp kilometers löpning inne på de mjuka stigarna i bokskogen med lyfta höfter. Fortsatte med höftlyftandet även andra kilometern och konstaterade att jag sprang i 4:30-tempo vare sig jag ville eller inte. Det var svårt att springa sakta med den här stilen. Den sista kilometern hem kände jag mig rejält trött i ljumskarna och i låren närmast höfterna, men kämpade och höll uppe stilen och tempot till 4:39. Skenbensobehaget lättade sista tre kilometerna.

På grund av alla videopauser och stopp landade snittpulsen på 160 bpm idag, men när jag slutade var jag uppe i 179. Så här trött i höfterna har jag inte varit sen min mest intensiva vecka som nyförälskad, löpning är nog bra för…

[youtube=http://youtu.be/3JXXQYGxHew]

2 Kommentarer

  1. Hahaha! Ja vem vet… 😀
    Vad nyfiken jag blev när jag läste rubriken på bloglovin. Var ju tvungen att kika in. Och säkert fler med mig. Hehe!

Kommentera

Tema av Anders Norén