Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

massage, PET-flaska, Stel vad, Tester och åsikter om prylar för löpning

Mycket billig massage för stela löparben

petflaskaMed en allt mer tilltagande stelhet i vaderna på senare tid har jag börjat söka efter ett botemedel. Proffsen använder en riktig massör eller en apparat för elektrisk muskelstimulans har jag förstått. En snabb googling på apparater för muskelstimulans gav svaret att det finns en djungel av apparater i prislägen från en femhundring och upp till över tio tusen. Sökte vidare efter alternativ och upptäckte foamroller som är en plastrulle som man kan använda för massageövningar på egen hand. När jag följde upp det spåret fick jag tips om att man kan använda en PET-flaska fylld med vatten. Den budgetlösningen kunde jag självklart inte motstå att testa.

flaskmassageHittade en tom PET-flaska i köket och fyllde upp den med varmvatten. Det råkade vara en modell med inbuktning och mönster på. När jag började rulla vaden över den på golvet visade sig den mönstrade delen vara bra. Den helt släta ytan gled runt för mycket, men i inbuktningen gick det bra att rulla fram. Gav förvånansvärt bra resultat. Mina vader gick från helstela till nästan normalmjuka på en kvart. Den här lösningen ska jag absolut fortsätta med ett tag!

Kommentera

Tema av Anders Norén