naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, kyla, löparskor, Löpning, mörkerlöpning, pannlampa, snö, träningsdagbok, Vibram Speed XC

Första runda i Vibram Speed XC

VibramSpeedXCmorgoncrI förrgår fick jag ett nytt par Vibram Speed XC i utbyte för det felsydda paret som jag fick i julklapp. Stoppade givetvis i fötterna med en gång för att prova. Högerfoten gled i perfekt. Vänsterfoten gled också i den här gången. Ingen vass kant vid lilltån, men den kändes kortare och stelare än högerfoten. Efter många besvärliga provmätningar kom jag fram till att mina fötter är jämnstora och att måtten i skorna är samma. Idag gick jag i skorna på kontoret hela dagen för att gå i dem. Känslan var precis samma efter en hel dag i dem. Tänkte provspringa en runda igår kväll, men det blev aldrig av för jag fick ägna hela kvällen åt att ta reda på varför man inte kunde surfa på internet på datorn. Det visade sig att Bahnhof hipp happ utan förvarning ändrat så att vi numera bara får två dynamiska adresser istället för tidigare fem. De hävdar dessutom att bindningstiden gäller så att vi inte kan byta förrän om ett par månader trots att de ensidigt ändrat tjänsten utan att informera om det. Uruselt Bahnhof. Så det blev ingen runda igår.

Vaknade upp lätt irriterad med huvudvärk nyss. Efter en stunds övervägande kom jag fram till att chansa och ta en morgonrunda. Ibland kan det hjälpa att rensa systemet. Det var minus 6 på termometern och kolsvart. Tog på nya Speed XC. Det var nysnö och troligen en del isfläckar under, men bar en gång kände jag en tendens till att halka. Greppet verkar alltså vara klart bättre i treksulan än i den vanliga Speedsulan. Kändes knöligt och stelt i vänsterfoten första kilometern och jag började oroa mig lite för skavsår mellan tårna. Känslan i kroppen är fortfarande tung. Sprang samma runda som sist och i stigningen på andra kilometern steg pulsen från 160 till 170 slag. Osäker på vad som fanns under nysnön och med okända skor höll jag igen lite i nedförsbacken och höll 4:30 min/km som snabbast. Nu efter tre sprungna kilometer insåg jag att jag glömt av skorna. Antingen hade skon töjts sig eller så hade vänsterfoten anpassat sig. När jag jag flyttade fokus till skorna insåg jag att jag var lite varm och svettig om fötterna. De behåller tydligen både värme och fukt mer än vanliga Speed. Återstår att se om det är bra eller dåligt. Glad att jag inte har Lontra som ska vara ännu tjockare och varmare. Gjorde två stopp på rundan för att knäppa ett par bilder, sprang järnet på slutet och pulsen stannade på 180 bpm. Avslutningen kompenserade för stoppen för tiden blev även idag 19:08. Känslan i benhinnorna nu efteråt är bra. Fanns en anings tendens till matthet i höger, men den försvann 20 minuter efter jag avslutat runda.

Kommentera

Tema av Anders Norén