naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

fotproblem, Konditionsträning, längdskidor, löparkalsonger, Löpning, mörkerlöpning, pannlampa, träningsdagbok, Ullmax Micro Boxer Wind, vinter

Asics Hyper XC i lös snö

Nu har det snöat massor här. Har inget mått, men gissar att det ligger 30 cm på marken. Så när jag kom hem tog jag ut längdskidorna och åkte en liten runda med min son(8 åring). Runda är kanske fel ord förresten. Som först ut fick jag ju göra spår. Det blev ett cirka 400 meter långt spår som vi åkte fram och tillbaka i några gånger. När han blev trött snörade jag på mig mina dubbade löparskor för att testa greppet nu när det är både snö och is. Det visade sig att det var helt oplogat överallt på gatorna, så någon is träffade jag inte på. SPulsade runt i språrig lössnö två kilometer. Det var superjobbigt i snön. Sprang totalt bara 2,2 km idag, men jag kände mig lika trött som efter 6 kilometer på vanligt underlag. Snittplus 163 bpm(169 på andra km). Mot lössnö har dubbar ingen alls effekt tror jag, men löpning är överlägset cykling i snö. Med mina cirka 5 min/km tog jag mig fram dubbeltIMG_2264 så snabbt som cyklisterna idag. Det glansiga materialet i Asics Hyper XC får godkänt som snöavvisande för jag blev inte blöt om fötterna på något vis. Däremot känns de smala och vingliga i lössnön så lite bredare sula hade nog varit att föredra. Passade också på att testa ett nytt par vinterkalsonger som posten precis levererat till mig från Ullmax.  Micro Boxer Wind, det är ett par kallingar i microfiber med windstopper framför själva klockspelet. Det var bara  minus åtta grader idag så de sattes inte på så svårt prov under mina tjocka vintertajts från Craft. Inga problem idag alltså. Svårare prövningar återstår antagligen. Något som däremot inte pallade trycket idag var min vänsterfot. Den känns lite mör nu efteråt tyvärr.

Kommentera

Tema av Anders Norén