Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

Båda kom undan mig idag

Det var härligt höstväder när jag trippade iväg i mina Vibram Speed på min runda idag efter jobbet.  Första kilometern gick på mina gamla vanliga 5min/km och låga snittpulsen 147 bpm. Andra och tredje gick i samma tempo och pulsen steg till normala 162 bpm. Vaderna kändes lite småtunga och jag övervägde att vända hem, men fortsatte genom bokskogen. På den fjärde sprang jag en ny rutt mellan träden bitvis utanför stigarna och nedför en backe som kallas Kalahöjden. I branten fick jag fullt sjå att stå på fötterna och inte stiga fel på någon rot eller sten. Så superfort gick det inte, men fötterna gick som trumpinnar. Vid slutet av backen stod en ekorre på stigen. Stannade och försökte ta en bild, men han pilade upp i ett träd och försvann. Sen satte jag iväg igen och tempot hade sjunkit till 7:00 efter fotostoppet. Vaderna kändes onödigt tunga för en långrunda så jag vek av hemåt vid strandbjörket. Drygt 100 meter framför mig såg jag en silhuett som verkade bekant. Kunde kanske vara Jocke. Satte fart på benen för att försöka komma ikapp. Om det skulle vara möjligt berodde på vad han körde för pass. Om han hade i hågen att springa fort skulle jag vara chanslös, men om det var en stillsam runda kunde det gå. Jag tog upp jakten och tempot ökade till runt 4:15. Jag tog in, men efter 600-700 meters löpning och när jag låg kanske femtio meter efter insåg jag att det nog inte var han. När han svängde av åt ett håll jag inte planerat så svängde jag åt hemhållet och sänkte tempot till 5:00 igen. Blev totalt 7,5 km idag i snitttempo exakt 5:00 och snittpuls 163. Tunga vader mest hela tiden, men konditionsmässigt helt ok.

Kommentera

Tema av Anders Norén