naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, Nathan Speed 2, New Balance Minimus Trail, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Regn härliga regn

Passade på att hoppa i mina New Balance trail och haka på vätskebältet och dra iväg på en liten löprunda. Under senaste veckorna har jag känt mig stel i baksidan på hälen efter tennis och fotboll, men inte efter löpning. Kan en avslutande löprunda fungera som motmedel? Svaret får jag i morgon. Löprundan blev mina vanliga 6 km bokhultet tur och retur. Första gick på 4:48 och snittpuls 150 bpm. En bit in på andra kilometern såg jag en löpare i röd tröja längre fram mellan träden. Blev nyfiken på hur fort han sprang och ökade farten en aning så andra gick på 4:26 och 168 bpm i snittpuls. Ett par hundra meter in på den tredje kilometern svischade jag förbi min hare som hade stannat på en bro. Tredje gick på 4:36 och snittpuls 171 bpm. Fjärde gick på 4:52 och 169. Femte på 4:36 och 170. Så det var  samma trend som sist. Pulsen stiger för varje km till en ohållbart jobbig nivå om jag håller tempot.  Avslutade med en sjätte kilometer på 4:40. Sen träffade jag en granne och gick och småpratade lite innan jag avslutade med att ge järnet hem sista biten. Runmeter är verkligen ingen bra sprintklocka. När jag rusade fubblade jag flera gånger innan jag lyckades träffa stop ordentligt. Så jag sprang typ 200 på typ 40 sekunder. Positivt att vaderna inte kändes så tunga idag så det kanske är på väg att lossna nu.

Kommentera

Tema av Anders Norén